Leírás
Macaron egy apró színes csoda, ami meghódította a világot. Biztos mindenki próbált már sütni egy finom macaront, és nem mindig sikerül. Leragad, nem szép a formája, vastag, vékony és még sorolhatnám. Ezzel a szettel gyerekjáték a macaron készítés. A szilikonos sütőlapra nem ragad a tészta, az adagolóval minden macaron ugyanolyan vastag, a maghőmérő nagyon hasznos segítség bármilyen sütinél, a habzsákkal pedig a kérmet adagolhatjuk. Próbáld ki és aztán csak várd a bókokat!
Macaron recept Friderikától
Hozzávalók a képeken
Elkészítés:
Egy kisebb lábasba bemérjük a cukrot és a vizet, majd félre tesszük. Egy tálba átszitáljuk a kimért mandulalisztet és porcukrot, majd hozzámérjük a 48 g tojásfehérjét és jól összekeverjük. Egy masik tálba pedig mérjük bele a 56 g tojásfehérjét. Oldalra tesszük alacsony lángon a cukros-vizes elegyet melegedni és beletesszük a maghőmérőt ( ügyeljünk hogy a műanyag részei meg ne olvadjanak) amikor 113 •C-os elkezdjük a tálban levő tojásfehérjét felverni egy mixerrel, amikor a cukros-vizes egy eléri a 118 •C-ot hozzácsúrgatjuk lassan a felvert tojásfehérjéhez ( ne hagyjuk abba a tojasfehérje felverését akkor sem mikor hozzáadjuk az elegyet). 7-8 percig verjük folyamatosan a mixerrel míg egy kemény habost nem kapunk.
Egy spatula segítségével keverjük a felvert habba a mandulalisztes masszát. Kis adagokban, lentről felfelé keverve. Minden alkalomkor ellenőrizzük az állagát mert egy masszív, rétegekben omlós masszát kell kapnunk.
A masszát helyezzük egy habzsakba és adagoljuk a megfordította tepsire helyezett macaron sutőlap kijelölt részeibe. Ha minden karikába került, 3-4 alkalommal a tepsit csapjuk az asztalhoz, hogy a buborékok feljöjjenek amit egy fogpiszkálóval óvatosan szúrjunk ki. Hagyjuk állni 15-20 percig, amikor megszilárdult a teteje, tegyük a sütőbe 135 •C-on süssük, 15 perc elteltével ellenőrizzük. Ha nem mozog a kis “sapkája” kész is vagyunk.
Hagyjuk kihűlni és tegyük sorba egy jól zárható edénybe.
Töltelék:
Az étcsokit daraboljuk egy mély tányérba, a habtejszínt melegítsük fel forróra majd öntsük le a feldarabolt csokit., egy botmixerrel menjünk át rajta ha megolvadt, takarjuk le egy zacskóval és hagyjuk állni 4-5 órát, de a legjobb, ha másnap töltjük be a macaronokat.
Ha összeállt a csokis massza tsgyük egy habzsákba, majd kisebb adagokat tegyünk a macaron héjra és tegyük rá a hasonló méretű héjat.
Paraméterek
Tartalma | Macaron sütőlap szilikon, 110 ml adagolóval, maghőmérő , habzsák |
Sütőlap mérete | 38xx28 cm |
Maghőmérő | Hossza:18 cm Méréstartomány:-50-300 C° |
Habzsák | 25 cm műanyag , 10 db díszítőfej |
Tisztítás | semleges, folyékony mosogatószerrel, kerülje a karcolódást okozó tisztítószerek, és eszközök használatát! |